

Projekt
Projekt
Om oss
Vi har jobbat på små krogar till stora brasserier, på stjärnkrogar samt drivit eget. Vi har även varit med och öppnat krogar och tillsammans har vi över fyrtio års erfarenhet av restaurangbranschen.
Vi brinner för god mat och service. Med fokus på råvaran och hållbarhet vill vi ligga i framkant och utveckla men också bevara svensk matkultur. Utveckling är vår starkaste drivkraft och en ny dag är en ny chans för oss att utvecklas ännu mer.





Jessie Sommarström
Jessie Sommarström är en ledande aktör inom gastronomi och hållbar matutveckling. Hon arbetar som Gastronomisk chef och Head Of Food Service på Sodexo AB, där hon lägger 60 procent av sin arbetstid.
Övrig tid ägnar hon åt projekt och frilansuppdrag med fokus på hållbarhet och matutveckling. För Jessie är det viktigt att kunna bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem och hon drivs även av att göra hållbar mat tillgänglig för alla, oavsett socioekonomisk bakgrund. Hennes arbete sträcker sig över flera projekt och initiativ som syftar till att forma framtidens mat och främja social hållbarhet inom branschen.
Jessie har även publicerat en kokbok som syftar till att skapa medvetenhet och matglädje hos barn och unga. Hon samarbetar med organisationer som WWF och Barnfonden för att främja hållbarhetsfrågor och utbildning. Jessie arbetar också med Flickebarnsstipendiet, ett initiativ som syftar till att ge fler flickor i Indien möjlighet att studera.
Utmärkelser och Publikationer
-
Utsedd till hedersdoktor vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet (2024) (Jessie Sommarström har visat enastående engagemang för hållbar och innovativ gastronomi, med särskilt fokus på framtidens mat och omställning till hållbara livsmedelssystem.)
-
Årets förebild vid Svenska Gastronomipriset (2024)
-
Gastronomisk chef och Head Of Food Service på Sodexo AB (2024)
-
Kockarnas Kock vid Svenska Gastronomipriset (2023)
-
Årets kvinna i besöksnäringen av Visita (2023)
-
Årets Tryffelkock (2023)
-
Gastronomiska Akademins Guldmedalj för utomordentliga insatser i svensk matkultur (2023)
-
Författare till boken "Jessie Sommarström: Fågel, fisk eller baljväxtlasagne" (2023)
-
Sommarvärd i Sommar i P1 (2023) – Lyssna här
-
Vinnare av Årets Kock, SM i professionell matlagning (2022)
-
Andraplats i Kockarnas Kamp (2021)
Senaste arbeten
-
Kreativ ledare, Urban Deli (2018-2023) (Arbetade för utveckling, hållbarhet och produktutveckling samt för Urban Delis positionering som en ledande aktör inom hållbar matutveckling)
-
Samarbetade med Axfoundation på olika projekt inom framtidens mat (Hennes arbete med Axfoundation inkluderar projekt som svenskodlad baljväxtfärs och resursfisk samt fem ton grön fisk i disk)

Gordon Grimlund
Gordon har jobbat inom Stockholms krogscen i över 20 år på anrika krogar som Den Gyllene Freden och Sturehof. Idag jobbar han på Alma som han var med och öppnade för 6 år sedan, och har sedan dess utvecklat deras matkoncept. Med hög råvarufokus och estetiskt öga har han hittat sin matlagningsstil.
Gordon är också en Semifinalist i Årets kock har varit med och coachat Jessie i alla tävlingar.