top of page
About

Mästarpilsner

I nära samarbete har Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, och bryggmästare Richard Bengtsson skapat ett ekologiskt, ljust lageröl, bryggt efter konstens alla regler.

Till vardags arbetar Jessie som kreativ ledare på Urban Deli. Jessie brinner för hållbarhet och Melleruds
Mästarpilsner speglar Jessies filosofi kring mat, där stort fokus ligger på lokala och svenskproducerade råvaror som bidrar till ett mer hållbart samhälle för nästa generation.


Ekologiska Melleruds Mästarpilsner finns både med 5,0% alkoholvolym och som alkoholfri. Melleruds Mästarpilsner är bryggd på maltkornet Balder, ett ekologiskt kulturspannmål från Warbro Kvarn i Sörmland, och ekologisk svenskodlad Magnum-humle som bidrar med beska och subtila citrustoner.

About

– "När jag fick chansen att brygga en öl tillsammans med bryggmästare Richard Bengtsson tänkte jag precis som jag gör med min mat. Jag utgick från råvarorna och valde dem med omsorg för att sedan hitta balans mellan smakerna. För mig är det viktigt att gynna svenska
producenter som arbetar i symbios med naturen och därför blev jag extra glad över att Richard delar min vision. Så utifrån fina svenska råvaror och Richards kunskap har vi skapat årets Mästarpilsner. Att få göra denna brygd tillsammans med honom har varit lärorikt. Richard är en inspirerande person med otroligt mycket kunskap där jag insett att det finns väldigt mycket likheter mellan matlagning och ölbryggning. Jag hoppas att ni kommer att uppskatta den lika mycket som jag gör",
säger Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.


– "Det är alltid enormt inspirerande att träffa en respektingivande yrkeskvinna som Jessie, att tillsammans hitta smaker och att koda av vad hon menar och översätta det till ölets värld. Det har varit väldigt roligt och givande för mig. Det skapades magi och resultatet blev en fantastiskt god Mästarpilsner", säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.

 Jessie är den andra kvinnan genom tiderna att vinna Årets Kock under tävlingens snart 40-åriga historia. Med sin skicklighet och sitt engagemang kammade hon hem segern med hela 775 poäng utav 800 möjliga. Det var under gymnasietiden som Jessie fick upp ögonen för kockyrket då hon sommarjobbade på en skärgårdskrog i Vaxholm. Sedan dess har hon arbetat på allt mellan lunchhak och fine dining - krogar såsom Sturehof och Esperanto.


– "För mig är det absolut viktigaste just nu att utveckla hållbar gastronomi. Ju mer kunskap man har desto mer ansvar kräver det. Jag vet att allt vi gör idag kommer ha betydelse för nästkommande generation så för mig är det viktigt att kunna lämna över så bra som möjligt och det jag kan påverka är mat", Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.

bottom of page