top of page
About

Justus barnmat

Justus - En miljösnäll barnmat som smakar och gör gott. Med Justus barnmat vill vi bidra till att barn får goda och näringsrika måltider som är hållbart producerade.


Vi har skalat, ångat och gjort puré av säsongens närodlade svenska, ekologiska frukter och grönsaker direkt efter skörd. Men bara de som rensats ut för att de är för korta, tjocka eller krokiga. På så vis bidrar vi tillsammans till att minska svinnet samtidigt som barnen får äta det allra bästa. Råvarorna är ekologiskt närodlade och gårdsspecade. Det är minimalt med transport och vi har valt att frysa in dom för att förlänga hållbarheten.

Justus barnmat är en fryst produkt på totalt 300 g som är packad i kuber om 25 g för att vara enkla att värma och där mängd anpassas efter behov. Barnmaten serveras med fördel som smakportioner från fyra månader eller som ett tillbehör till äldre. Grönsakskuberna kan även användas som bas i grönsakssmoothies eller soppor.


Justus finns i smaker utifrån de grönsaker som finns att tillgå, med fokus på rotfrukter och näringstäta råvaror. Produkten lanserades på Urban Deli av Jessie Sommarström och Gordon Grimlund och är namngiven efter deras son.

bottom of page