top of page
About

50/50

Jessie har tagit fram Årets rätt 2023; 50/50 köttbullar med pasta och tomatsås!

 

Köttbullarna består av 50% blandfärs och 50% baljväxtfärs. De svenskodlade baljväxterna ökar näringen i maten och bidrar samtidigt till minskad klimatpåverkan  och ökad hälsa. Ambitionen med Svensk Baljväxtfärs är att bidra till en ökad baljväxtodling i Sverige samt minskad konsumtion av icke hållbart producerat kött.

"För mig är det viktigt att bra och hållbar mat inte ska vara en klassfråga, speciellt inte bland barn. När jag fick möjligheten att skapa Årets Rätt ville jag därför att det skulle bli en rätt som alla kan laga både vid middagsbordet och till skollunchen. Råvarorna är självklart svenska och finns att tillgå året om. Det är en rätt som lyfter svensk matkultur och med ett enkelt byte av råvaror, skapar en hållbar variant av en älskad familjeklassiker,” säger Jessie Sommarström.

bottom of page